Trump: Suriye hükümeti çizgiyi aştı

Trump: Suriye hükümeti çizgiyi aştı

İdlip yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen saldırının ardından ABD Başkanı Trump, Suriye hükümetini çizgiyi aşmakla suçladı.

A+A-

 

Suriye'nin İdlib yakınlarındaki Han Şeyhun kasabasına kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilen saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump Suriye'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Trump, Suriye hükümetini çizgiyi aşmakla suçladı. Trump, Ürdün Kralı II. Abdullah ile çarşamba günü düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "böylelikle benim için birçok çizgi aşıldı” dedi. Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik tutumunun değiştiğini belirtti. Kadın, çocuk ve bebeklere yönelik salı günkü saldırının üzücü ve korkunç olduğunu ifade eden Trump, "Esad rejiminin insanlığa yönelik bu iğrenç eylemlerine göz yumulamayacağını” söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin çarşamba günü yaptığı oturumda İngiltere, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan karar tasarısı ele alındı. Ancak Güvenlik Konseyi üyelerinin Suriye'deki çatışmalar konusunda birbirini suçlaması üzerine karar tasarısı oylamaya sunulamadı.  

İki sayfalık karar tasarısında, söz konusu saldırının sert bir şekilde kınanması ve derhal aydınlığa kavuşturulması talep ediliyordu.

 Salı günü  Suriye'nin İdlib yakınlarındaki Han Şeyhun kasabasında kimyasal gaz kullanılmış ve gazda 20 çocuk olmak üzre 72 iki kişi ölmüş 400 yakın kişi de yaralanmıştı. Rusya gazın kullanıldığını doğrulamış ama rejim tarafından yapıldığına dair delil bulunmadığını belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.