Trump ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'u görevden aldı

Trump ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden aldı. Görevden alınan Tillerson'un yerine CIA Başkanı Mike Pompeo gelecek.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden aldı. Görevden alınan Tillerson'un yerine CIA Başkanı Mike Pompeo gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden aldı.

Trump yeni atamaları Twitter hesabından da duyurdu ve paylaşımında, “CIA Direktörü Mike Pompeo yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Harika bir iş çıkartacak! Rex Tillerson sana hizmetlerin için teşekkür ediyorum! Gina Haspel CIA’nın yeni ve ilk kadın direktörü olacak. Hepinizi tebrik ediyorum” diye yazdı.

 

 

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

Tillerson'un yerine yeni bakan CIA Başkanı Mike Pompeo oldu.

Beyaz Saray’dan verilen bilgiye göre, CIA Direktör Yardımcısı Gina Haspel ise Pompeo’nun görevine gelerek, istihbarat servisinin tarihindeki "ilk kadın direktör" olacak.

ABD Başkanı Donald Trump, The Washington Post’a yaptığı açıklamada Pompeo ve Haspel’i övdü ve Tillerson hakkında şunları söyledi:

"Aslında oldukça iyi anlaşıyorduk ama bazı konularda anlaşmazlık yaşıyorduk. İran'la (nihai nükleer) anlaşmaya bakın. Korkunç bir anlaşma olduğunu düşünüyorum ama sanırım Tillerson sorun olmadığını düşünüyordu. Biz anlaşmayı bozmak ya da başka bir şeyler yapmak istedik ama Tillerson bizden biraz daha farklı düşünüyordu."

Trump, bu kararı kendi başına aldığını da sözlerine ekledi.

Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan bilgilere göre, uzun bir süredir Tillerson ile çatışma halinde olan Trump’ın Tillerson’u “fazla düzen adamı” olarak değerlendiriyordu ve bu nedenle Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşmesine ve ticaret anlaşmaları cephesinde sıkı pazarlıklara hazırlandığı bir süreçte değişiklik yapma ihtiyacı hissetti.

TILLERSON'DAN İLK AÇIKLAMA

Tillerson görevden alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, 'Kararı Twitter'dan öğrendim' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray danışmanı, yeni Dışişleri Bakanı'nın Kuzey Kore ile yapılacak görüşmelerde de aktif rol alacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Steve Goldstein ise, "Tillerson, Trump'la konuşmadı. Kararın nedenini de bilmiyor ama bu görevi yapma fırsatı verildiği için de minnettar" dedi.

YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI "TÜRKİYE İSLAMCI TOTALİTER BİR DİKTATÖRLÜK"TÜR DEMİŞTİ

15 Temmuz'un ardından Türkiye hükümetini öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’e ''İran da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kadar demokratik… Her ikisi de İslamcı totaliter bir diktatörlük'' yanıtı yazan Pompeo, bu tweet'i atarken, sadece İran Dışişleri Bakanı'na yanıt vermekle kalmayıp AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter hesabını da etiketlemişti.

trump-disisleri-bakani-tillerson-u-gorevden-aldi-yerine-cia-baskani-geliyor-438532-1.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.