Times: Erdoğan Esad’a sormadan PYD’ye saldırmayacak!

Times: Erdoğan Esad’a sormadan PYD’ye saldırmayacak!

BBC Türkçe’de yer alan habere göre İngiliz yayın kuruluşu Times Gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin ve Ruhani’ye Esad’a danışmadan YPG’ye saldırmayacağına dair söz verdiği iddia edildi.

A+A-

Bugünkü ‘Suriye’de Final’ başlıklı başyazıda yer verilen iddialara göre; Esad’ı iktidarda tutmanın, barış için verilen çok ağır bir bedel olduğu eleştirisi de yapıldı.

Esad’ı ‘cinayetlerin ve kitlesel tutuklamaların uzmanı’ olarak sıfatlandıran yazıda üç liderin, Esad’ın onayı olmadan Suriye’ye dış güçlerin müdahalesine izin verilmemesi noktasında anlaştığı da iddalar arasında. Times, bununla ABD’nni kastedildiğini iddia etti.

Başmakalede, açık ifadelerle Türk ordusunun da Esad’a danışmadan Kürt güçlerine (PYD/YPG) saldırmayacağı yönünde Erdoğanın söz verdiğini yazdı.

Soçi Zirvesi’nin Esad’ın otoritesini artırdığını belirten yazıda Putin’in de buna karşılık Esad’ı taraflarla barış müzakerelerine ikna ettiği yorumu yapıldı ve bunun Kuzey Suriye (Kürtler) muhaliflerinin de diyaloga girmesinin kabulü olduğu belirtildi.

2015'ten itibaren sahaya asker gönderen Putin’in o günden beri Suriye’de hakim güç pozisyonunu koruduğu yorumunun yapıldığı yazıda uluslararası toplumun Soçi’ye boyun eğmemesi gerektiğinin altını çizerek, aynı zamanda Suriye’de tam anlamıyla demokratik seçimlerin yapılmasını ve Suriyeli göçmenlerin seçimlere katılımının çok önemli olduğu vurgulandı.

Yazının sonunda şu ifadeler yer aldı: "Nihayetinde Esad'ın gücü azalacak. Bölgenin istikrarına önem veren Batı'nın ve Arap dünyasındakilerin stratejik hedefi, Esad'ın görevden ayrılması ve onunki yerine daha dışa açık bir hükümetin işbaşına gelmesi olmalıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.