The Times: Erdoğan tekrar düşünsün, ABD ile Türkiye karşı karşıya gelecek

The Times: Erdoğan tekrar düşünsün, ABD ile Türkiye karşı karşıya gelecek

İngiliz The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efrin'e yönelik ser açıklamalarına başyazısınında yer verdi. The Times, Erdoğan'ın Suriye'de ateşle oynadığı ve Türk ordusunun ABD ile karşı karşıya gelebileceğini yazdı.

A+A-

Türkiye NATO'da güven tazelemeli, Erdoğan ateşle oynuyor!

 

Türkiye'nin NATO'nun bir üyesi olarak “Orta Doğu'daki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa müttefiklerinin güvenini tazelemesinin daha çok başarı getireceğini” söyleyen Times,  “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de ateş ile oynuyor” ifadesini kullandı. Times, Türkiye’nin Efrin’e girmesi durumunda müttefik olan Türkiye ve ABD'nin karşı karşıya geleceği uyarısında da bulundu.

"Erdoğan, Suriye'ye asker göndermeden önce bir daha düşünmeli" ifadesinin kullanıldığı yazıda Türkiye'nin son zamanlarda Suriye politikasının Kürt etkisini kontrol altına almaya çevrildiği belirtiliyor.

 

“Kürt sorunu, Ordoğu’yu dağıtarak çözülmez!”

Yazıda Efrin operasyonuna ilişkin şu ifadeler kullanıldı: "Ancak ABD, sınırda devriye güçler kurmayı amaçlayarak mantıklı bir hedef güdüyor. IŞİD'in Suriye'nin kırılgan kuzey bölgesinde tekrar ortaya çıkması, savaşa kalıcı bir son verme umutlarını sona erdirir.

Eski Kürt militanları Suriye sınırının koruyucuları olmaları için eğitmek, bölücülüğe ya da Türkiye karşıtı şiddete bir davetiye değil; ancak onların federal bir Suriye'ye entegre olmaları için ilk adım.

Kürt sorunu, bağımsız bir Kürt devleti kurmak adına Ortadoğu’yu daha çok dağıtarak çözülemez. Batılı güçlerin amacı bir bütün ve gerçekten demokratik bir Suriye'de Kürtlerin daha çok yönetim sahibi olması için alan tanımak olmalıdır. Güvenli sınırlar bunun için hayati bir gereklilik, Türkiye'nin bu sınırlara saygı duyması da.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.