Tek tip kıyafete direnişe ilk ceza haberi Diyarbakır Cezaevi'nden

Tek tip kıyafete direnişe ilk ceza haberi Diyarbakır Cezaevi'nden

696 sayılı KHK ile yürürlüğe konulan ve çok sayıda tepki ve direnişle karşılanan 'cezaevlerinde tek tip kıyafet' uygulamasına karşı direniş gösteren tuuklulara verilen ilk ceza Diyarbakır Cezaevi'nden geldi.

A+A-

2017 yılının sön günlerinde yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, “terör” ve “anayasal düzene karşı suç” iddiasıyla tutuklananlar ve hükümlülere tek tip kıyafet zorunluluğu getirilmişti.

 
HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Yırtıp çöpe atacağız, direneceğiz' dediği uygulamaya aynı tepki tutuklu gazetecilerden de gelmiş, toplumun tüm kesimleri uygulamayı şideetle eleştirmişti.
 
Uygulamanın yürürlüğe konmasının ardından geçtiğimiz günlerde Düzce'de tutuklular, eylem başlatarak tep tip kıyafete tepki olarak aileleriyle görüşe çıkmadı. Bakırköy gibi diğer cezaevlerinde de zaman zaman protesto eylemleri yapılıyor.

Diyarbakır'da da tutuklular, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etti. Aileleriyle görüşe çıkmayan tutuklulara ise ceza verildi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi yönetimi, tek tip kıyafet uygulamasını protesto ederek görüşe çıkmayan tutuklulara disiplin cezası verdi.
 
Tutuklu direnişçilerin tek tip kıyafet uygulamasına karşı, bir ay boyunca görüşe çıkmayacakları aktarıldı.
 
Ayrıca henüz tebliğ edilmemiş olsa da tutuklulara iletişim yasağı getirildiği kaydedildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.