Tarikat liderinin cinsel saldırıda bulunduğu zihinsel engelli kadın intihar etti

Tarikat liderinin cinsel saldırıda bulunduğu zihinsel engelli kadın intihar etti

.

A+A-

İstanbul’da Uzlet İlim Yayma Derneği’nin Başkanı Alperen Sade tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan zihinsel engelli E.D. isimli kadının intihar ettiği belirtildi. Tutuklanan Sade hakkında, 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İsmailağa Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Uzlet İlim Yayma Derneği’nin Başkanı Alperen Sade’nin 7 Mart’ta, 23 yaşındaki zihinsel engelli E.D. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.

“Ali Rıza Sade Hoca Efendi” ismiyle bilinen 34 yaşındaki Sade, kadının ailesinin emniyete başvurmasından 10 gün sonra gözaltına aldı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre 34 yaşındaki Sade, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. E.D. olaydan 15 gün sonra intihar etti.

Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde iddianame hazırlandı.

Sade’nin “Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Organ sokmak suretiyle cinsel saldırı” suçlarından cezalandırılması ve 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

Dernek faaliyetlerine devam ediyor

Öte yandan 2020 yılında Sade tarafından kurulan dernek hala faaliyetlerine devam ediyor.

Dernek çok sayıda çocuğa eğitim veriyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan bu dernek sık sık cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Kuran okutma programları düzenliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.