'Talabani silah satan komutanların listesini açıklasın' talebi

'Talabani silah satan komutanların listesini açıklasın' talebi

Qubat Talabani'nin “Savaş yerini bırakarak kaçanlar silah tüccarlığı yapıyor. Peşmerge’nin silahlarını da karaborsada satıyorlar" iddiası üzerine Kürdistan Avukatlar Sendikası Başkanı Bextiyar Heyder, Qubat Talabani’den bu isimleri açıklamasını talep etti

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile, Qubat Talabani'ye "Kürdistan Bölgesi hükümeti içerisindeki ‘zayıf halka’" olarak niteleyen YNK’li Peşmerge komutanı Mehmûd Sengawî arasındaki gerginlik yeni bir boyuta ulaştı.

 
Qubat Talabani, kendisini 'zayıf halka' diye niteleyen Mehmûd Sengawî'nin açıklamasının ardından bazı Peşmerge komutanlarının kendilerini  ‘kahraman’ olarak yansıttıklarını ancak savaş cephesinde savaşçılarını bırakarak ‘kaçtıkları’nı söyledi.  Talabani “Savaş yerini bırakarak kaçanlar silah tüccarlığı yapıyor. Peşmerge’nin silahlarını da karaborsada satıyorlar” şeklinde bir açıklama yaptı.
 

Kürdistan Avukatlar Sendikası Başkanı Bextiyar Heyder, Qubat Talabani’nin silah satan Peşmerge komutanlarının isimlerini açıklamaya davet etti.

Bextiyar Heyder, “Qubad Talabani’nin açıklanması suç duyurusu olarak kabul edilmeli. Bu komutanların adını açıklamalıdır. Peşmerge Bakanlığı bu konuda derhal bir inceleme başlatmalıdır” dedi.

Bextiyar Heyder, silah satma olaylarına karışan komutanların soruşturulması gerektiğimi ve parlamentoda ise bir komisyonun oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.