Suruç katliamı 3. yılında anılıyor

Suruç katliamı 3. yılında anılıyor

Suruç'ta 3 yıl önce Kobaneli çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkan ve IŞİD tarafından katledilen gençler anıldı. Katliamda 33 genç yaşamını yitirmişti.

A+A-

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için yola çıktıkları esnada IŞİD tarafından katledilen gençler anıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, arkadaşları, HDP milletvekilleri Murat Çepni, Ömer Öcalan, SGDF MYK üyeleri Deniz Bahçeci ve Helin Yılmaz, DTK temsilcisi, ESP MYK üyesi Suat Çorlu, DTK temsilcileri ve Veli Saçılık katıldı.

Katliamın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi’nde açıklama yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi “Bizleri engelleseniz de bizler bu bahçe de olmaya, adalet istemeye devam edeceğiz.” açıklaması yaptı.

 

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle
 

3. kez engellemelerine rağmen Amara Kültür Merkezi’nin bahçesindeyiz. 3 yıl önce bu bahçede umutlarımız, oyuncaklarımız vardı. 3 yıl önce patladı bomba 33 Düş Yolcusunu aramızdan ayrıldı. Bizleri engelleseniz de bizler bu bahçe de olmaya, adalet istemeye devam edeceğiz. #suruç

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısının hedefi olmuştu. IŞİD’in üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Üzerinden geçen üç yıla rağmen Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan Suruç Katliamı davasında, bir ilerleme olmadı. 10 Ekim Katliamı davasında tutuklu olarak yargılanan Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.