Suriye'den 'Türkiye'ye: Topraklarımızı geri almak meşru hakkımız

Suriye'den 'Türkiye'ye: Topraklarımızı geri almak meşru hakkımız

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, ülkenin güneyindeki Dera kentinin cihatçı militanlardan tamamen temizlendiğini ve ordunun kentteki operasyonu tamamladığını açıkladı.

A+A-

Astana görüşmelerinde Suriye hükümetini temsil eden Caferi, Soçi'de düzenlenen 10. tur görüşmeleri kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir operasyonların sürdüğü Dera'nın tamamının militanlardan kurtarıldığını belirtti. Caferi, İsrail'le gerilime neden olan Golan Bölgesi'nin daha önce mevcut olan sınırlara kadar özgürleştirildiğini de ifade etti.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Türkiye yönetiminin gerilimi azaltma anlaşmasına aykırı bir şekilde İdlib’e ağır silahlarla donatılmış askeri güç gönderdiğine dikkat çeken Caferi; bunun anlaşmaya aykırı olduğunu ifade etti. Caferi, Suriye hükümetinin İdlib dahil Türkiye'nin işgalindeki tüm toprakları geri alma hakkına sahip olduğunu belirtti. Caferi, "Bu konuda hiçbir taviz söz konusu olamaz. Çatışmasızlık bölgelerinin yürürlükte kalma döneminin sınırı var. Suriye hükümeti olmadan bu süre uzatılamaz. Türkiye'nin işgal ettiği tüm toprakları geri almak Suriye halkının meşru hakkı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.