Suriye Ulusal Diyalog Kongresi Ocak'ta: Rusya YPG'de kararlı

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi Ocak'ta: Rusya YPG'de kararlı

İzvestiya gazetesinin 3 Rus diplomata dayandırdığı habere göre, daha önce Şubat'a ertelenmiş olan Ulusal Diyalog Kongresi Ocak'ta yapılacak ve Rusya, Türkiye'nin istemediği Kürt grupları davat etmekten de vazgeçmiş değil.

A+A-

Erdoğan'ın Soçi'de 'istemediğini' kesin ifade ettiği ancak Putin'in Türkiye ziyaretinde imada dahi bulunmadığı YPG'nin Kongre'ye katılımı konusu, Kongre'yi erteyen önemli bir sebepti. Şubat'a ertelenen Kongre'nin Ocak ayında yapılacağı nakledildi.

 

Sputnik'in haberine göre İzvestiya gazetesine demeç veren Rus diplomasi çevrelerinden üç kaynak, daha önce Şubat'a ertelendiği belirtilen Ulusal Diyalog Kongresi'nin Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlarını doğruladı.

 

Şu anda kongreye davet edilecek katılımcıların listesi üzerinde mutabakat sağlama çalışmasının yapıldığını belirtilen haberde bir diğer kaynağın ise  Rusya'nın TÜRKİYE'NİN KARŞI ÇIKTIĞI Kürt grupları davet etme düşüncesinden vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Bu arada ABD'nin SDG/YPG'ye yardımını yüksek perdeden eleştiren Türkiye'nin Rusya'nın sahada YPG ile geliştirdiği ilişkilere sessiz kalması da dikkatlerden kaçmıyor. 

rusya-ypg.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.