Suriye: Türkiye, derhal ve koşulsuz topraklarımızdan çekilmeli!

Suriye: Türkiye, derhal ve koşulsuz topraklarımızdan çekilmeli!

Türkiye’nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği askeri operasyonlarla ilgili olarak Şam’dan yapılan son açıklamada, Türk güçlerinin ‘derhal ve koşulsuz şartsız çekilmeleri’ çağrısı yinelendi.

A+A-

Türkiye bahane arıyor”

SANA, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nda yetkili bir kaynağın, Türk yetkililerin son günlerde, ‘Halep kırsalı Efrin bölgesinde silahlıların teşkil ettikleri tehlikeyi ortadan kaldırmakla övündükleri’ni savunarak, “Türkiye’nin Efrin’de bulunan silahlıları Suriye ve halkına saldırmak için bahane olarak kullandığını’ iddia etti.

“Türk yetkililerinin iddia ettikleri tehlikenin yok edilmesiyle tüm güçlerini Suriye’den çekeceklerini öne sürdüğünü” kaydeden kaynak, “Eğer Türk rejimi yetkililerinden yapılan, aldatıcı ve inandırıcılıktan uzak açıklamaları bir kez bile ciddiye alırsak, ortaya soru işaretleri çıkar.

Suriye’nin “Türkiye güçlerinin derhal topraklarından koşulsuz şartsız çekilmelerini bir kez daha talep ettiğini” belirten yetkili kaynak; Türkiye’nin Efrin bölgesinde “insanları katledip her şeyi yıkan ve binlerce vatandaşın tehcir edilmelerine yol açan saldırılarda” bulunduğunu savunarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.