Suriye: Türk ve Amerikan askerleri geri çekilsin!

Suriye: Türk ve Amerikan askerleri geri çekilsin!

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye'deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğunu söyleyerek, ülkedeki askerlerin geri çekilmesini talep etti.

A+A-

Reuters’in haberine göre, Cenevre görüşmelerinde Suriye heyeti başkanı Beşar Caferi toplantının bitiminde basına yaptığı açıklamada Suriye hükümetinin, Türkiye güçlerinin Suriye topraklarında bulunmasını açık bir ihlal ve saldırı niteliğinde gördüğünü vurgularken, tüm yabancı güçlerin derhal ve koşulsuz bir şekilde tüm Suriye topraklarından çekilmelerini talep ettiğini kaydetti.

 

Caferi, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye'de bulunmasının açık bir saldırganlık olduğunu söyleyerek, ülkedeki askerlerin geri çekilmesini talep etti.

Suriye ile Türkiye arasında hiçbir diyalogun olmadığına dikkat çekerken, “Bu rejim terörü destekliyor ve sınırlarını teröristlere açtı” dedi. 

 

Ayrıca, Esad'ın SDG/YPG'yi kastederek 'ABD ile işbirliği yapan Kürtleri' vatan hayini ilan etmesinin akabinde rejim güçleri  SDG savaşçıları tarafından kurtarılan Buseyra köyüne ağır silahlarla saldırı düzenledi.

 

'Ankara ay sonunda Şam'a heyet gönderiyor' iddiası!

 

Ayrıca; Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan, köşesinde, Türkiye'den bir heyetin ay sonunda Şam'a gideceğini, heyetten bir kişinin kendisine 'bir an önce iki ülkenin en azından PYD konusunda işbirliği yapması lazım' dediğini aktardı.

 

ABD'ye bir "geri çekil" çağrısı da Rusya'dan!

Beşar Caferi'nin yanı sıra ABD güçlerinin askerlerini geri çekmesi için bir çağrı da Rusya'dan geldi. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da ateşkesin garantörleri Rusya, Türkiye ve İran arasındaki ikili görüşmeler sürerken konuya ilişkin Rusya’dan açıklama geldi. Rusya, ABD’ye Suriye’den çekilme çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye özel temsilcisi Alexander Lavrentiev, ABD’nin artık Suriye’de kalmak için bir gerekçesi bulunmadığını söyledi. Lavrentiev, “Amerikalıların askeri varlıklarını meşrulaştırmak için sözünü ettiği sebepler sadece bahane ve varlıklarına son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.