Suriye savaşının 2017 bilançosu: 39 bin can

Suriye savaşının 2017 bilançosu: 39 bin can

İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıkladığı verilere göre, 2017'de Suriye'deki savaşta yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybetti. Bunların arasında iki binden fazla çocuk da var.

A+A-

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Suriye'de 2011 yılından beri devam eden savaşla ilgili çarpıcı veriler paylaştı.

Gözlemevinin açıkladığı verilere göre sadece 2017'de Suriye savaşında yaklaşık 39 bin kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin dörtte birinden fazlası ise sivillerden oluşuyor. Bunlar arasında iki bin yüzden fazla çocuğun da bulunduğu belirtildi.

ÖNCEKİ YILLARA GÖRE DÜŞTÜ

Ancak savaşta ölenlerin sayısı geçen iki yıla oranla düştü. Suriye'de 2016 yılında yaklaşık 49 bin, 2015'te ise yaklaşık 55 bin kişi ölmüştü.

Gözlemevinin verilerine göre, 2017 yılında Suriye ordusuna mensup yaklaşık üç bin asker ve çoğu IŞİD mensubu yaklaşık yedi bin 500 kişi öldü.

SAVAŞA DIŞ ÜLKELER DE DAHİL OLDU

Birçok yabancı ülkenin de dahil olduğu savaşta 2011 yılında bu yana yaklaşık 500 bin kişi yaşamını yitirdi.

Milyonlarca kişinin ülkenin farklı bölgelerine, komşu ülkelere ve Avrupa'ya kaçmasına neden olan Suriye savaşına birçok yabancı ülke de dahil olmuş durumda.

Bunlar arasında Rusya ve İran'ın destek verdiği Şii milislerin yanı sıra yaklaşık 2 bin asker ve uluslararası koalisyona verdiği hava desteğiyle ABD de yer alıyor.

Türkiye de Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye savşına dahil olmuştu. 

(DW)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.