Suriye, şartını yineledi: Türkiye çekilmeden ilişkiler normalleşmez

Suriye, şartını yineledi: Türkiye çekilmeden ilişkiler normalleşmez

.

A+A-

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, "Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır" dedi.

Suriye, Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin şartını yineledi. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, "Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır" dedi.

Gazete Duvar’ın Russia Today'den aktardığına göre Mikdad, Şam hükümetinin Türkiye’nin “Suriye topraklarını işgal ettiği sürece Ankara ile ilişkilerini normalleştirmeyeceğini” söyledi.

Mart ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Moskova'ya giden Esad, Erdoğan ile yapacağı bir görüşmeye ilişkin Ankara'nın desteklediği silahlı gruplara işaret ederek "Bu, Türkiye'nin Suriye topraklarından bütünüyle çekilmeye, terörizme desteğini sonlandırmaya ve durumu Suriye'de savaş başlamadan önceki haline getirmeye açıkça hazır olduğu bir aşamaya varılıp varılamamasına bağlı" demişti.

RIA-Novosti'ye konuşan Esad, "Bu, benimle Erdoğan arasında bir görüşmenin mümkün hale gelebileceği tek durum. Bunun haricinde bir buluşmanın ne anlamı olacak ve Suriye'deki savaş için nihai sonuçlar elde edilemeyecekse bunu neden yapalım" ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu, ‘yol haritası oluştuktan sonra’ demişti

Türkiye-Suriye ilişkilerine dair son olarak Rusya’nın başkenti Moskova’da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın katılımıyla 10 Mayıs’ta toplantı düzenlenmişti.

Bakan Çavuşoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, dörtlü zirvede bir çalışma grubu kurulmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Yol haritası oluştuktan sonra, zemini hazırladıktan sonra liderler düzeyinde bir toplantının gerçekleşmesi mümkün" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.