Suriye açıklarında göçmen teknesi battı: 94 kişi hayatını kaybetti

Suriye açıklarında göçmen teknesi battı: 94 kişi hayatını kaybetti

.

A+A-

Lübnan’dan Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri taşıyan teknenin Suriye açıklarında batması sonucu ölenlerin sayısı 94'e yükseldi

Lübnan’dan yola çıktıktan sonra Suriye kıyılarında batan göçmen teknesinde ölenlerin sayısı 94’e çıktı.

Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır, 22 Eyül’de yaşanan tekne faciasına ilişkin son bilgileri açıkladı. Hayır, devam eden arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında şu ana kadar denizde 94 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti.

Suriye tarafından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında kurtulanların sayısına da değinen Hayır, 5’i Lübnanlı, 2’si Filistinli ve 12’si Suriyeli olmak üzere toplam 19 kişinin Tartus’taki hastanede tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Hayır, hastanedeki Lübnanlı ve Filistinlilerin durumlarının iyileşmesinin ardından ülkeye getirileceklerini belirtti.

Öte yandan Lübnan ordusundan yapılan açıklamada ise tekne faciasındaki olayla ilgili 2 kişinin yakalandığı kaydedilmişti.

NE OLMUŞTU?

Lübnan’ın kuzeyindeki Trablusşam kentinden 22 Eylül’de yola çıkan düzensiz göçmen teknesi batmıştı. Teknede, Lübnanlıların yanı sıra Suriyeli ve Filistinlilerin bulunduğu bildirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.