Sunday Times: Biden’ın zaferi Türkiye’yi bir reform sürecine soktu

Sunday Times: Biden’ın zaferi Türkiye’yi bir reform sürecine soktu

.

A+A-

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Sunday Times, ABD başkanlık yarışını kazanan Joe Biden’ın, yönetimi devralmasıyla beraber ABD ve diğer ülkelerle oluşacak yeni serüven hakkında bir analiz hazırladı.

Hazırlanan bu analizde gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yer vererek, “Türkiye’de, Biden’ın zaferini ilan ettikten sonra sessizlik oldu. Daha sonra da Türkiye’nin ekonomi ve yargıda yeni bir reform dönemine gireceğini söyledi” hatırlatması yaptı.

Joe Biden ile birlikte ABD yönetiminin diğer ülkelerle ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayacağını belirten gazete, Trump’ın gitmesiyle beraber bu değişikliğin gerçekleşeceğini iddia etti.

“Erdoğan ile Trump ilişkisinin temeli, maçoluk yaparak karşı karşıya gelmekti”

Gazete birçok ülke gibi Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler hakkında da analizlerini sunarak, Biden’ın zaferiyle beraber Türkiye’nin almış olduğu tavra vurgu yaptı.

Türkiye hakkında bir bölümde, Erdoğan’ın Trump ile karmaşık bir ilişkisinin olduğunu belirten gazete, “Bu ilişkinin temeli ABD’nin Kürtleri desteklemekten İran’a yaptırım konusundan birçok konuda maçoluk yaparak karşı karşıya gelmekti” cümlelerini kullandı.

“Biden’ın zaferinden sonra Türkiye yeni bir reform dönemine girdi”

Gazete, Biden’ın seçim zaferiyle beraber Türkiye’de gerçekleşen hareketlenmeye değinerek şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye’de, Biden’ın zaferini ilan ettikten sonra sessizlik oldu. Fakat dört gün sonra Erdoğan, Demokrat adayı zaferi için tebrik etti. Daha sonra da Türkiye’nin ekonomi ve yargıda yeni bir reform dönemine gireceğini söyledi” 

Bu hamlelerin Biden hazırlıkları olduğunu vurgulayan gazete, “Bu hamleler genellikle yabancı yatırımcıya güven vermek olarak görülse de bu hamleler aynı zamanda Biden’a karşı uzlaşmanın işaretiydi” açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.