Sputnik Kurdistan bu ay sonu kapanıyor. Çalışanları kampanya başlattı

Sputnik Kurdistan bu ay sonu kapanıyor. Çalışanları kampanya başlattı

Birçok dilde yayın yapan Rus haber ajansı Sputnik'in Kürtçe servisi Sputnik Kurdistan'ın bu ay sonu (30 Haziran)'da kapatılacağı öğrenildi. Çalışanları, gönderdikleri mektupla ajansın kapanmaması için çalışma başlattı.

A+A-

Rus haber ajansı Sputnik'in Kürtçe servisi Sputnik Kurdistan bu ayın sonunda (30 Haziran 2018) yayın hayatına son veriyor. 

Rus-Kürt ilişkilerinde önemli bir yere sahip olan ajansın Kürtçe servisinin çalışanları ajansın kapatılmaması için bir kampanya başlattı. Gönderdikleri mektupta, hazırladıkları metnin gerekli mail adreslerine gönderilmesi talep ediliyor.

 

Mektup şöyle:

 

"Selamlar 
Bizler Sputnik kürtçe servisi çalışanları olarak ajansın bu ayın sonunda (30 Haziran 2018) kapatılmaması için aşağıdaki mektubu kendi notunuzla birlikte bu mail adreslerine iletmenizi rica ediyoruz. Teşekkürler...

[email protected]
[email protected]
[email protected]

*

Sputnik Kürdistan’ın kapatılması hakkında;

Öncelikle Federal Devlet Üniter Kurumu 'Rossiya Segodnya' Uluslararası Haber Ajansı’na (MİA Rossiya Segodnya) bağlı olarak habercilik yapan Sputnik’in Kürtçe yayın yapan Sputnik Kürdistan servisinin kapanacağı bilgisinin bizi derinden üzdüğünü ifade etmek isteriz. Günümüzde özellikle Ortadoğu bölgesi açısından Rusya nasıl önemli ve başat uluslararası bir aktör ise, Kürt halkı da bölgesel anlamda temel ve belirleyici bir misyona sahiptir. Nitekim Rusya da çok iyi bilmektedir ki, Kürtler, Ortadoğu’nun en kadim uluslarından birini teşkil etmektedir. Aynı şekilde Kürtlerin, bugün sahip olduğu siyasal, sosyal, kültürel, ekonomik ve demografik güç nedeniyle görmezden gelinmeyecek bir ulus olduğu da aşikardır.

Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in de birçok defa kendi açıklamalarında dile getirdiği gibi, Rusya’nın Kürt halkıyla ilişkileri tarihsel olarak hep iyi olmuştur. Rusya’nın Sputnik üzerinden 40 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Kürt halkı için Kürtçe yayın başlatmasının, bu ilişkilere daha da bir ivme kazandırdığını söylemek mümkündür. Sputnik Kürdistan projesinin, Rusya Federal Devleti’nin başta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Kuzey Suriye-Rojava Kürtleri olmak üzere, Kürtlerle geliştirdiği ekonomik ve siyasi anlaşmalar ve iyi ilişkilere temel bir katkı sağladığı da muhakkaktır.

Sputnik Kürdistan yayıncılığının sonlandırılması ise, iyi olan Rus-Kürt ilişkilerine ciddi anlamda olumsuz etkide bulunacağı; Kürtlerin gerek Rusya’nın ulusal ve uluslararası politikalarına ilişkin etkin ve hızlı haber alma, gerekse bu konuda görüş ve düşüncelerini dile getirme hakkı konusunda başat yayın organından mahrum kalacağı bilinmelidir. Yaklaşık 3 yıldır yaptığı yayıncılık ile Kürtler arasında ciddi bir teveccüh kazanmış, birçok Kürt medya organına alternatif ve kaynak olmuş Sputnik Kürdistan servisinin yayıncılığına devam etmesini umuyoruz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.