SOHR: Türk savaş uçakları rejim güçlerini vurdu, en az 36 ölü!

SOHR: Türk savaş uçakları rejim güçlerini vurdu, en az 36 ölü!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk savaş uçaklarının Afrin'deki Suriye rejimi yanlısı güçleri vurduğunu ve "en az 36 kişinin hayatını kaybettiğini" öne sürdü.

A+A-

Gözlemevi'nin açıklamasında, Türk savaş uçaklarının '48 saat içinde düzenlediği üçüncü hava saldırısında Kafr Jina kampını vurduğu' belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) de bir açıklama yaparak "Türkiye'nin Suriye ordusunun elindeki bazı hedefleri yerel saatle 05:00 ve 10:00 arasında vurduğunu" söyledi. Hedeflerin konumu ya da ölü ve yaralı sayısına ilişkinse bilgi verilmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'e yönelik operasyonu 20 Ocak'ta başlamıştı. Genelkurmay Başkanlığı, Cumartesi günü yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarda bugüne kadar 41 askerin öldüğü, 199 askerin de yaralandığını duyurdu.

TSK: RACU DAHİL 7 YERLEŞİM YERİ KONTROL ALTINA ALINDI

TSK'nın bugün yaptığı ikinci açıklamada "Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da Afrin'in "Racu beldesinin temizlendiğini ve Afrin'in çevrelendiğini" söyledi. Yıldırım, "Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer" diye de ekledi.

Aralarında Birleşmiş Milletler (BM) ve UNICEF'in de bulunduğu kurumlara ait açıklamalarda harekâtta bugüne kadar çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği iddiaları yer almış, Türkiye ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Suriye'de Kürt nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri olan Afrin, 2012 yazında ordunun geri çekilmesinden bu yana Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) kontrolü altında bulunuyor. YPG, Suriye'nin doğusunda ABD'nin DAİŞ ile mücadelesindeki en önemli müttefiklerinden biri olan DSG'nin da omurgasını oluşturuyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.