Şırnak'ta kayyım etkinliğinden sonra yine yasaklar başladı

Şırnak'ta kayyım etkinliğinden sonra yine yasaklar başladı

.

A+A-

Şırnak Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının beş gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, valilik ve kaymakamlık yetkililerinin uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşların düzenleyeceği programlar ve resmî bayramlar haricindeki programların 2 Kasım'dan itibaren beş gün yasaklandığı belirtildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron-paramotor gibi her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması gibi etkinlikler tüm il sınırları içerisinde 5 gün boyunca yasaklanmıştır."

Kayyım organizasyonu

Öte yandan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 30 Ekim'de kayyım atanan Cizre Belediyesi ve Cizre Kaymakamlığının da sponsorları arasında olduğu, "Cizre Müzik Festivali - Mr. Dosso Dossi" organizasyonu düzenlendi.

Etkinliğin Mem û Zîn Parkı'nda yapılması, yapıldığı tarihin Cizre Belediyesi'ne kayyım atamasının yıldönümü olması nedeniyle etkinliğin boykot edilmesi için hem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü hem de Şırnak'taki bazı sivil toplum kuruluşları çağrı yaptı.

Etkinlikte yer alması planlanan sanatçılar arasında Xêro Abbas ve Tara Mamedova da vardı. Sanatçılar, tüm bu çağrılar ve sosyal medyadaki tepkilerden sonra etkinliğe katılmayacaklarını duyurdu.

Cizre Belediyesi Eş Başkanına soruşturma

Mezopotamya Ajansı'nın bugünkü haberine göre ise yerine kayyım atanarak görevinden alınan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ, HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit ve sokağa çıkma yasakları esnasında eşi Orhan Tunç ile kayınbiraderi Mehmet Tunç'u kaybeden Güler Tunç hakkında, kayyımın düzenlediği etkinliğe dair yaptığı açıklamalarla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak" suçlamasıyla açılan soruşturmanın gerekçesi ise Zırığ, Ecevit ve Tunç'un kayyımın düzenlediği organizasyonu "kültürel soykırım" olarak değerlendirmesi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.