Sınırötesi hareketlilik, Afrin'den Azez'e mi kayıyor? 20 otobüs dolusu ÖSO militanı Türkiye'den Azez'e sevk edildi!

Sınırötesi hareketlilik, Afrin'den Azez'e mi kayıyor? 20 otobüs dolusu ÖSO militanı Türkiye'den Azez'e sevk edildi!

Türkiye'nin Afrin'e yönelik tehditleri sürerken, Akar ve Fidan'ın Rusya ziyaretinden sonra Azez bölgesinde hareketlilik yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde intihar saldırısı girişiminin yaşandığı Azez'e bugün Türkiye'den 20 otobüs ÖSO'cu sevk edildi.

A+A-

ÖSO mensuplarının bulunduğu yaklaşık 20 otobüs, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Azez'e ilerledi.

Afrin'e yönelik olası bir harekatta önce topçu birliklerinin yoğun bombardıman ile arazi temizliği yapacağı, ardından ÖSO, daha sonra TSK'ya bağlı zırhlı birliklerin Suriye'ye gireceği belirtilmişti.

oso-sinir.jpg

Gazeteci İhsan Kaçar ise İznews'e yaptığı haberde daha önce sıkça Afrin’e birkaç koldan müdahale edeceği iddiasıyla gündeme gelen Türkiye'nin, ABD ve Rusya’nın telkini  karşısında, gerekçeleri ortadan kaldırmak için, ilk etapta, Azez’de bulunan ve kendisine yakın duran Özgür Suriye grupları ile  Afrin’e müdahale etmeye hazırlandığını söyledi:

"ABD ve Rusya’nın direk bir müdahalenin ‘kaos’ yaratacağı uyarısı üzerine, Türkiye, Afrin saldırısını gerekçelendirmek için, ilk etapta ÖSO ile yapmak için strateji değişikliğine gitti.

Bölgedeki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre; şimdilerde böyle bir senaryonun konuşulduğunu, dün akşamdan bu yana Azez bölgesine farklı bir hareketleme olduğunu ve Türkiye’den üst düzeyde birçok askeri heyetin bölgeye intikal ettiğini söylediler.

Türkiye, Afrine yönelik düşünülen olası müdahaleyi  Azez hattında başlayarak gerekçelendirmek istediğini belirten kaynaklar, “Türkiye bu müdahaleyi sınır hatlarında obüs atışlıyla destekleyecek” iddiasında bulundular.

Dün gece Azez bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Karşılıklı topçu atışlarında 14 kişi yaralanmıştı.

ÖSO grupları sosyal medya üzerinden yeni fotoğraflar paylaşarak, son hazırlıklarının yapıldığını duyurdular."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.