Silahlı İHA tartışması: Hakkari'de neler yaşandı?

Silahlı İHA tartışması: Hakkari'de neler yaşandı?

Av. Sezgin Tanrikulu: "AKP hükümeti, 2002'de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi. "15 yıl sonunda TOMA, dozer, SİHA iktidarına dönüştü.

A+A-

31 Ağustos 2017'de saat 15.30 sıralarında, Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki piknik alanı olarak kullanılan Kanireş Çeşmesi'nde dört kişi, SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile vuruldu, Mehmet Temel (35) yaşamını yitirmiş, İbrahim Sak (54), İsmail Aydın (43) ve Musa Tarhan (54) yaralandı.

Hakkari Valiliği, olaydan sonra "Oğul Köyü Kanireş Çeşmesi bölgesinde tespit edilen (1) dinamik hedefe, 31 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 15.30 sıralarında, SİHA (BAYRAKTAR) ile (1) bomba atılmıştır" şeklinde bir yazılı açıklama yaparak vurulanları "bölgedeki teröristlerle toplantı halindeki işbirlikçiler" olarak tanımladı.

Olayın ardından HDP Hakkari milletvekilleri ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SİHA'nın vurduğu kişilerin "terörist" değil, şehir merkezinde herkesin tanıdığı siviller olduğu yönünde açıklamalar yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bu olayla ilgili açıklama yapmış, 'Bu yöntem ancak savaşta olur' diye tepki göstermişti:

"Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır.

"AKP hükümeti, 2002'de seçim bildirgelerine, hükümet programlarına bakıldığında, adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına saygı iddiasıyla geldi.

"15 yıl sonunda TOMA, dozer, SİHA iktidarına dönüştü. Bu iktidarın adı TOMA, dozer ve SİHA iktidarıdır."

Haberin devami
http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-41211984

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.