SDM: Şam'la müzakereler ve şiddetin sona ermesi üzerine anlaştık

SDM: Şam'la müzakereler ve şiddetin sona ermesi üzerine anlaştık

SDG'nin siyasi kanadı, Şam yönetimiyle müzakerelerin ilerletilmesi ve şiddetin sona ermesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

A+A-

Demokratik Suriye Meclisi (DSM), Şam yönetimiyle müzakerelerin ilerletilmesi ve şiddetin sona ermesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Cuma günü Şam 'a giderek Suriye yönetimiyle görüşmelere başlayan DSM yetkilileri, yapılan toplantıda müzakerelerin geliştirilmesi ve Suriye'de şiddetin sona ermesi için komiteler kurulması kararı alındığını belirtti.

DSM'den yapılan açıklamada bu komitelerin tüm alanlarda oluşturulacağı belirtildi:

"Toplantı sonucunda diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi, Suriye halkı ve toplumunu tehlikeye atan şiddet ve savaşın sona ermesinin sağlanması, merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulması kararlaştırılmıştır."

Konuyla ilgili Şam 'dan henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 31 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyini kontrol eden Kürt güçlere diyalog çağrısında bulunmuştu.

Demokratik Suriye Meclisi'nin eşbaşkanı Riad Darar Şam 'da görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, görüşmelerin herhangi bir ön koşul olmadan gerçekleştiğini söylemişti.

(cumhuriyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.