SDG Trump'ın 'çekiliyoruz' ifadesine dair açıklama yaptı

SDG Trump'ın 'çekiliyoruz' ifadesine dair açıklama yaptı

Washington’ın Suriye’deki ortağı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD Başkanı Trump’ın ‘Suriye’den kısa süre içinde çekileceklerine’ dair sözleri hakkında açıklama yaptı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, kendilerine böyle bir bilgi verilmediğini söyledi.

A+A-

Reuters’a yazılı açıklama yapan Gabriel, “Koalisyon ile çalışmalarımız ve işbirliğimiz, destek programı ve tüm bölgelerdeki ortak operasyonlar çerçevesinde devam ediyor” ifadelerini kullandı. Trump’ın sözleri için “Net değildi” yorumunu yapan Gabriel, Amerikan yönetimindeki diğer yetkililerin bu açıklamayı ne doğruladığını, ne yalanladığını söyledi.

DILLON: AFRİN YAVAŞLATTI AMA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

ABD liderliğindeki IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon ise bir çekilme kararından ya da hazırlığından haberdar olup olmadığına dair soruya yanıtında, ‘gelecekteki operasyonlar hakkında yorum yapmayacağını’ söylemekle yetindi. Dillon ardından, ‘IŞİD karşıtı operasyonların Türkiye’nin Afrin harekâtı nedeniyle daha sınırlı olsa da sürdüğünü’ söyledi. “Koalisyon ve SDG IŞİD’in zayıflıklarından yararlanıp kalan teröristlere saldırı düzenlemeye devam ediyor” diyen Dillon, IŞİD’in Fırat Nehri kıyısındaki Hajin ve Irak sınırındaki Daşila bölgelerini hâlâ kontrole ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.