Sağlıkçılar hasarlı hastanede barınıyor: 'Akla, bilime ve vicdana sığmaz'

Sağlıkçılar hasarlı hastanede barınıyor: 'Akla, bilime ve vicdana sığmaz'

.

A+A-

Maraş’ta sağlık çalışanları hasarlı olan Şehir Hastanesi’nde konaklamak zorunda kalıyor. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, ‘Sağlık çalışanlarının hasarlı binalarda kalmasının istenmesi akla, bilime ve vicdana sığmaz’ dedi.

 Maraş Merkezli depremlerde hasar alan Maraş Şehir Hastanesi ana binasında sağlık hizmeti devam ediyor. Hastanede hizmet veren sağlık çalışanlarının barınma sorunu çözülmeyince, hasarlı hastanede konakladıkları belirtildi. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, “Sağlık çalışanlarını zaten gözden çıkarmışlar. Ancak bizi düşünmüyorlarsa oraya sağlık hizmeti almak için gelen yüzlerce yurttaşı düşünsünler” ifadelerini kullandı.

'BİLE BİLE ONLARI O BİNADA KONAKLAMAYA MAHKUM EDİYORLAR'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Uğur, “Bölgeye gönüllü giden arkadaşlarımızdan bilgi aldık. İlk gittikleri akşam şoke olmuşlar” diyerek şunları söyledi:

“Orada konaklamaları istenmiş ve şu an mecburen oradalar. Hava koşulları çok sert. Bile bile onları o binada konaklamaya mahkûm ediyorlar. Sağlık çalışanlarının hasarlı binalarda kalmasının istenmesi akla, bilime ve vicdana sığmaz.”

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZATEN GÖZDEN ÇIKARMIŞLAR’

Uğur, aynı durumun Maraş’ta 112 Komuta Merkezi’nde görüldüğünü, çıkan haberlerin üzerine orada önlem alındığını belirterek, “14 gün boyunca zeminin üzerinde yatan arkadaşlarımız var orada. Sağlık çalışanlarını zaten gözden çıkarmışlar. Ancak bizi düşünmüyorlarsa oraya sağlık hizmeti almak için gelen yüzlerce yurttaşı düşünsünler” diyerek tepki gösterdi.(Kaynak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.