Rusya'ya dört ülkeden ortak mesaj: Ciddi bir karşılık vereceğiz

Rusya'ya dört ülkeden ortak mesaj: Ciddi bir karşılık vereceğiz

.

A+A-

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Almanya‘nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı James Cleverly biraraya geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Rusya'yla yaşanan Ukrayna gerilimi ele alınırken, Blinken ve Baerbock zirve sonrasında basın toplantısı düzenlendi.

Antony Blinken, ABD, Almanya ve diğer Batılı müttefiklerin Ukrayna ihtilafında olası bir Rus saldırganlığına karşı ortak bir tavır ortaya koyduğunu söyledi; "Rus askerlerinin Ukrayna sınırını ihlal etmesini saldırı olarak göreceğimizin, hızlı, ciddi ve ortak bir karşılık vereceğimizin bilinmesi gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Blinken, "Rusya gerilimi daha da tırmandırabilir ya da diplomatik çözüm arayışına girebilir. Bu kararı vermesi gereken Moskova. Biz diyalog ve diplomatik çözümden yanayız. Rusya hangi alternatifi seçerse seçsin karşısında ABD ve müttefiklerinin ortak cephesini bulacak" şeklinde konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere ilişkin Rusya'ya gerilimi azaltması çağrısında bulundu. Baerbock, "Rusya'yı gerilimi azaltmak için adımlar atmaya çağırıyoruz" dedi.

Baerbock, "Yaptırımlar, etkili olduklarında en iyi etkiye sahiptir. Bu, dış dünyaya neyin zor görünebileceğini değil, neyin daha fazla etkiye sahip olduğunu göstermek için ekonomi ve finans alanlarında uygulayabileceğimiz yaptırımlar olacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.