Rusya'dan 'HSD bölgeleri' açıklaması

Rusya'dan 'HSD bölgeleri' açıklaması

Batılı ülkeleri eleştiren Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Suriye'de iyi terörist-kötü terörist ayrımı yapılamamasını' istedi. Lavrov, sahada HSD tarafından kontrol edilen bölgelere de aynı insani yardımın ulaştırılması için çağrı yaptı.

A+A-

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin Cenevre’deki toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de ilan edilen insani ateşkes konusunda Batılı ülkeleri eleştirdi.

‘Teröristler arasında iyi ve kötü ayrımı yapıldığını’ söyleyen Lavrov, “Bu durum kabul edilemez. Rusya, çifte standartla savaşacak” dedi.

Lavrov, Konsey üyelerinin ‘ifade özgürlüğünü savunma’ bahanesiyle uluslararası terörü kınamaya hazır olmadığını belirtti; Şam’ın Doğu Guta banliyösünde ateşkes ilan edildiğine dikkat çekerek, “Artık sıra, oradaki teröristlerin yardımların girişini ve isteyenlerin bölgeyi terk etmesini engellemeye son vermesinde” dedi.

HSD için çağrı

Lavrov’un, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona çağrısı da dikkat çekti. Rus bakan, sahada Suriye Demokratik Güçleri’nin (HSD) desteğiyle Koalisyon tarafından kontrol edilen bölgelere de aynı insani yardımın ulaştırılması için çağrı yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.