Rusya'dan Golan Tepeleri'ne askeri polis sevkiyatı

Rusya'dan Golan Tepeleri'ne askeri polis sevkiyatı

Rusya, Suriye ordusunun geçen hafta İsrail sınırındaki silahlı gruplardan geri aldığı Golan Tepeleri'ne askeri polis konuşlandıracak.

A+A-

Suriye’deki iç savaş konusunda kritik bir gelişme yaşandı.

Gazete Duvar'a göre Rusya, Suriye-İsrail sınırındaki Golan Tepeleri’ne askeri polis konuşlandıracağını açıkladı. Rusya aynı zamanda bölgede sekiz gözlem noktası kuracak. Haberi, Interfax ajansı duyurdu.

1967 savaşından bu yana İsrail işgali altında olan Golan Tepeleri’nin Suriye tarafı, yakın zamana dek silahlı grupların kontrolündeydi. Suriye ordusu, bölgeyi geçen hafta geri aldı.

İSRAİL, ‘SINIRDA İRAN VARLIĞININ ENGELLENMESİNİ’ İSTEMİŞTİ

Açıklamanın, Rusya ile İsrail arasında yapılan bir dizi görüşmenin ardından gelmesi dikkat çekti. İsrail hükümetinin, Rusya’dan ‘Suriye sınırında İran varlığının engellenmesini’ istediği biliniyor.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman bu haberden kısa süre önce, ‘Beşar Esad’ın Suriye’deki merkezi yönetiminin devam edeceği’ yönünde bir açıklama yapmıştı.

Interfax’ın bir Rus yetkiliye dayandırılan haberinde ise Golan’daki İran güçlerinin sınırdan 85 kilometre içeri çekildiği belirtiliyor. Rusya’nın bölgedeki askeri varlığı ise İsrail ile İran güçleri arasında tampon oluşturma anlamına geliyor.

NE OLMUŞTU?

Golan Tepeleri’ndeki İsrail işgali, Suriye ile İsrail’in fiilen savaş halinde olmasının en temel sebebi.

Bu sorunu çözmek için 2oo0’li yılların ortalarında Türkiye’nin arabuluculuğunda bir müzakere süreci başlatılmış ancak görüşmelerden sonuç çıkmamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.