Rusya'dan ABD'ye 'sınır güçleri' uyarısı!

Rusya'dan ABD'ye 'sınır güçleri' uyarısı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de kurmayı planladığı 30 bin kişilik sınır gücüyle ilgili açıklama yaptı. Lavrov, SDG'nin kontrol ettiği bölgenin sınırlarını koruyacak gücün Suriye'nin bölünmesine yol açacağını söyledi.

A+A-

ABD’nin Suriye’de YPG’nin de çatısı altında yer alacağı 30 bin kişilik bir sınır gücü oluşturma girişimi konusunda Rusya’dan ilk açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘ABD’nin Suriye’de rejim değişikliği isteyenlere yardımcı olduğunu’ söyledi.

Lavrov, ‘ABD destekli isyancılar tarafından kontrol edilen bir bölgenin kurulmasının Suriye’nin bölünmesine yol açacağı’ yorumunu yaptı.

Rus diplomasisinin geçen yılki sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısında konuşan Lavrov, Türkiye’den de İdlib’de gözlem noktaları kurma çalışmalarını hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

 

Bir uyarı da Suriye'den: Suriye'nin egemenliğine saldırı!

Öte yandan, Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin bu hamlesini ‘Suriye’nin egemenliğine açık saldırı’ diye niteledi. Açıklamada, “Amerikan yönetiminin bölge ülkelerini parçalamayı amaçlayan ve krizlere çözüm bulunmasını engelleyen bir politika güttüğü” ifade edildi.

Suriye devlet televizyonuna konuşan bir yetkili ise “Suriye ordusu ülkedeki her tür Amerikan varlığına ve onun her tür maşasına son vermeye kararlıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.