Rusya, Türkiye ve İran 'IŞİD ile El Nusra konusunda' anlaştı!

Rusya, Türkiye ve İran 'IŞİD ile El Nusra konusunda' anlaştı!

Yarın yapılacak Rusya-Türkiye-İran üçlü başkanlar zirvesi öncesi üç ülkenin genelkurmay başkanları bugün toplandı. Toplantıdan IŞİD ve El Nusra (Fetih el Şam)’ın Suriye’de varlığına son verilmesi noktasında anlaşmaya varıldı.

A+A-

Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelen Rusya, Türkiye ve İran genelkurmay başkanlarının, Suriye'de geri kalan IŞİD ve El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) militanlarının varlığına son vermek için somut adımlar üzerinde anlaştıkları belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Soçi'de Türk ve İranlı mevkidaşları Hulusi Akar ile Muhammed Bakıri'yle bir araya geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, üç genelkurmay başkanının Suriye'de IŞİD ve El Nusra militanlarının geri kalan gruplarının yok edilmesi için somut adımlar geliştirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre üçlü toplantıda ayrıca, Suriye'nin İdlib bölgesindeki gerilimi azaltma bölgesinde koordinasyon seviyesini artıracak önlemler üzerinde anlaşıldı.

Ayrıca üçlü görüşmede Gerasimov, Suriye'deki askeri operasyonlarının aktif safhasının tamamlanmakta olduğunu belirtti.

Akar ve Bakıri'ye hitaben, "Sizlerin ortak çabalarıyla Suriye'de pek çok şey başardık" diyen Gerasimov şöyle devam etti: "En önemlisi, ülkenin (Suriye) egemenliği ve topraksal bütünlüğü korundu, iç savaş durduruldu, barışçıl hayatın yeniden kurulması ve göçmenlerin evlerine geri dönmesi için gereken koşullar yaratıldı."

(nerinaazad)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.