Rusya savaş gemilerinin Suriye limanını terkettiğini doğruladı

Rusya savaş gemilerinin Suriye limanını terkettiğini doğruladı

Reuters'a açıklama yapan bir Rus milletvekili Vladimir Şamanov, Suriye'de bulunan Tartus limanındaki Rus gemilerinin bölgeden ayrıldığını doğrularken, bunun nedeninin Rus askeri gemilerinin güvenliği olduğunu söyledi.

A+A-

ABD ve Rusya arasında Suriye konusunda yaşanan gerilimin savaşa dönüşebileceği endişeleri artarken, Rus savaş gemileri Suriye’deki Tartus limanında bulunan üsten ayrıldı.

Uydu görüntüleme şirketi Image Satellite Internacional, Facebook’ta Rus savaş gemilerinin Tartus limanından ayrıldığının görüldüğü uygu görüntülerini yayınladı. Açıklamada, üste olmayan gemilerin olası saldırılar için denize konuşlandırılmış olabileceği belirtildi.

Bazı yerel kaynaklarda ise, Rus Donanması'na ait gemilerin Suriye kıyılarına yakın yerde tatbikat yapacağı kaydedildi.

ABD gemileri de yola çıktı "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor" mesajıyla Suriye'ye askeri müdahale sinyali veren ABD Başkanı Donald Trump'ın uluslararası bir askeri müdahale için seçenekleri değerlendirdiği belirtiliyor.

ABD Donanması, önceki gün "USS Harry Truman Uçak Gemisi" ve beraberindeki 7 savaş gemisini Akdeniz’e sevk ettiği bildirilmişti. USS Harry Truman uçak gemisi grubunun bölgeye sevk edilmesi, geminin Suriye’ye karşı muhtemel bir operasyona katılmak üzere gönderildiği yorumlarına neden olmuştu.

Güney Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılan Amerikan USS Donald Cook savaş gemisinin fotoğrafları da donanma tarafından paylaşıldı. Uluslararası haber ajansları dünyaya servis ettiği fotoğraflarda binlerce Amerikan askeri aileleriyle vedalaştığı görülüyor.

Öte yandan Muharip gemilerin yanında Alman FGS Hessen fırkateyni de Akdeniz'e doğru ilerleyecek. Öte yandan, İngiliz donanmasına ait denizaltıların Suriye’ye gerçekleşecek olası bir müdahaleye hazırlık için füze atım menzili içine hareket ettiği öne sürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.