Rusya: ABD Şam'a füze ile saldırırsa karşılık veririz

Rusya: ABD Şam'a füze ile saldırırsa karşılık veririz

Rus Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, ABD’nin Şam’a yönelik bir füze saldırısı durumunda yanıt verecekleri uyarısını yaptı.

A+A-

Suriye konusunda Rusya ile ABD arasındaki gerginlik iyice arttı. Rus Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, ABD’nin Şam’a yönelik bir füze saldırısı durumunda yanıt verecekleri uyarısını yaptı.

Valeri Gerasimov, “ABD, Suriye hükümet güçlerini kimyasal silah kullanmakla suçlamayı ve uluslarası topluma Suriye hükümetinin gerçekleştirdiği iddia edilen kitlesel sivil ölümlerine ve Rusya’nın buna destek olduğuna ilişkin kanıt sunmayı planlıyor” diye konuştu.

Sputnik İngilizce’ye göre Gerasimov, Suriye Savunma Bakanlığı’nda halen Rus askeri danışmanları, Şavaşan Tarafları Uzlaştırma Merkezi temsilcileri ve askeri polisin bulunduğunu da kaydetti. Gerasimov, Doğu Guta’ta “militanların Suriye hükümetinin sivillere karşı sahte bir kimyasal saldırısını uydurmaya hazırlandıkları” yönünde güvenli bilgilerin olduğunu ifade etti.Washington’un iddia edilen eylemlerin misillemesi olarak da Şam’da hükümetin elindeki mahallelere karşı füze saldırıları planladığını da belirten Gerasimov, Rus silahlı güçlerinin, Şam’ya yönelik bir füze saldırısı dahil Suriye’deki Rus askerlerinin hayatlarının tehdit edilmesi halinde yanıt vereceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.