Rus askeri uzman: Türkiye Efrin’de sıkıştı!

Rus askeri uzman: Türkiye Efrin’de sıkıştı!

Rus askeri uzman Vladimir Yevseyev, Türkiye’nin Efrin’deki harekatına işaret ederek, “Türkiye orada sıkıştı, ÖSO ise savaşacak durumda değil” değerlendirmesinde bulundu. Yevseyev harekâtı ‘askeri bir operasyonun en kötü örneği' olarak niteledi.

A+A-
Rusya BDT Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Rus askeri uzman Vladimir Yevseyev, TSK’nin Efrin harekatına ilişkin bir yuvarlak masa toplantısında yaptığı değerlendirmede, harekâtı ‘askeri bir operasyonun en kötü örneği' olarak niteledi.
 
Sputnik’te yer alan habere göre, ‘operasyonun iyi hazırlanmadığına' dikkat çeken Yevseyev, TSK’nin bölgede yeterince kuvvet bulundurmadığını, hava saldırılarının sonuçsuz olduğunu savundu. Yevseyev, Türkiye ile birlikte saldırıda yer alan ÖSO güçlerininse savaşacak durumda olmadıklarını dile getirdi.
 
Aynı zamanda “harekatın başarılı olması için ne yapılması gerektiğini” de anlatan Yevseyev,TSK askeri birliklerinin saldırılara açık hedef olduğunu savundu. “Aslında Türk ordusu havadan destek almadan ilerliyor” iddiasında bulunan Yevseyev, savaş uçaklarının çok yüksekten serbest düşüşlü bombalar kullanarak hedefi vurma ihtimalini sıfıra indirmesini ise komik buldu. 
 
Yevseyev, "Bir haftadan az savaşan Türk ordusu orada sıkıştı. Neden mi? Çünkü orada fiilen Türk ordusu yok. Topçu desteği, tank birlikleri desteği var, ilerlemeye çalışan birliklerse aslında ilerleme gücünde olmayan ÖSO" ifadelerini kullandı.
(MA)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.