Rojava’da ilk laboratuvar açıldı

Rojava’da ilk laboratuvar açıldı

.

A+A-

Rojava Yönetimi, bölgeye geçecek olan gıdaların kaliteli, güvenli ve hijyen olması için Haseke’de Genel Laboratuvar açtı.

Haseke'de açılan Genel Laboratuvar Özerk yönetim topraklarına geçen gıdaların yüzde 90’ını kontrolden geçiriyor. Laboratuvarın genişletilmesi ve bölümlerin artırılması için çalışmalar yapıldığı kaydedildi.

30 uzmanın çalıştığı ve Rojava genelinde ilk olan laboratuvarda, gıda, su, tarım ürünleri, ilaç, veteriner ve DNA bölümleri bulunuyor. Gıda ve su bölümünde yiyecek, su, bakteri ve temizlik malzemelerinden oluşan 3 bölüm yer alıyor.

Konuya ilişkin Özerk Yönetim'e yakın ajansa konuşan Genel Laboratuvar Eş Başkanı Hacer Ehmed, “Laboratuvarın açılması Rojava genelinde atılan ilk adımdır. Bölgeye geçen sahte malzemeler nedeniyle bu analiz laboratuvarını açma gereği duyduk” dedi.  

Özelliklede gıda ve su bölümünde ilerleme kaydettiklerini belirten Hacer Ehmed, Özerk Yönetim Bölgesi’ne geçen gıdaların yüzde 90’ının rahatlıkla denetimden geçirdiklerini belirtti.

Laboratuvarda gübre analiz bölümünü açmak için çalışmalara başladıklarını bildiren Hacer Ehmed, bu ay bölgeye geçecek olan gübrenin test edileceğini kaydetti. Ehmed, çalışmaların kalıcı hale gelip profesyonelleşmesi için aynı zamanda uzmanlara ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.