Reuters işgal altındaki Afrin'den aktardı...insani dram yaşanıyor

Reuters işgal altındaki Afrin'den aktardı...insani dram yaşanıyor

Uluslararası haber ajansı Reuters’ın haberine göre, kent merkezinde birçok dükkan kapalı ve çok sayıda insan Afrin’in dışındaki köylere gitmek için evlerini terk etmiş bulunuyor.

A+A-

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Reuters’a konuşan ismini vermek istemeyen bir kişi, “ÖSO Afrin’e girdiğinde bizim güvende olmamız gerekiyordu ama tam aksi oldu” diyor ve ekliyor:

“ÖSO arabalarımızı, evlerimizi, dükkanlarımızı yağmaladı. Kendi evlerimizde bile evsizler gibi yaşar olduk. Ne yiyecek içecek var, ne de güvenlik.”

Türkiye’nin kente dönük operasyonu başladığında ailesinin 30 km uzaklıktaki Bülbül ilçesinden Afrin’in merkezine taşındıklarını anlatan bir başka kent sakini ise kamyonunun arkasına yatak, halı ve diğer eşyalarını taşırken, bir yandan yaşadıklarını anlatıyor:

“Bombardıman başladığında Afrin’e kaçmıştık. Şimdi daha güvenli olduğu için evimize geri dönüyoruz.”

OCHA: 192 bin kişinin yardıma ihtiyacı var

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonunun başlangıcından itibaren resmi verilere göre 100 bine yakın kişinin yerinden edildiğini, okulların vurulduğunu ve yaklaşık 200 bin kişinin yardıma ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı.

Uluslararası Kızılhaç Başkanı Peter Mauerer de Afrin’de TSK ve desteklediği grupların kontrolündeki bölgelere serbestçe erişim istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.