Referandum çanları bağımsızlık için çalıyor

Referandum çanları bağımsızlık için çalıyor

Hüseyin Şahin

A+A-

Her vijdan sahibi Kürdün hayal ve gönlünde geçen rüya nihayet gerçekleşecek. Kürd halkı bağımsızlığa giden yolu, referandum tarihini açık dille ilan etmeleri ile birlikte tüm dünyaya duyurmuş oldular. Önümüzde üç ay gibi kısa bir zaman dilimi var. Vijdan sahibi her Kürd referanduma, dolayısıyla bağımsızlığa odaklanmalı ve kollarınıda ona göre sıvazlamalıdır. Bu işin küçüğü, büyüğü yoktur hele, hele sudan bahaneler uydurup, uzak güreşmek ise hiç olmamalıdır.  Gün dayanışma, kenetleşme, aradaki duvarları yıkıp helalleşme ve bütünleşme günüdür. Güney Kurdistan’da  devletleşmek, karınca, kararınca serpilip dal budak salmak ilk ve örnek teşkil edebileck ciddi bir başlangıçtır. Sonrada gerisi gelir, hemde çorap söküğü gibi. Yeterki vijdan sahibi Kürtler dik durabilsin, dostu ve düşmanıda ayırt edebilsinler.

Hava toprak gibi gebe. Doğum sancılıda olsa Kürtler bir ilki daha başarabilmeliler. Çanlar Kürtlerden yana çalsa bile, ihtiyatı elden bırakmamalı ve bu işe canla, başla sarılmalıdır. Kürtlerin etrafı kurtlarla sarılıdır. Kürdler bu sefer ele, güne karşı rüsva olmamalı, duruşlarında kararlı olmalılar. Bu işte en başta sorumluluk, Güney Kürdistan bölge hükümetinindir. Her türden pravakasyonu boşa çıkarabilecek, yegane güç yine onlarındır. Üç yıl evvel İŞİD beslemeleriyle, Kürtlerin yaşadığı travma bir daha yaşanmamalıdır. Kürtlerin her türden pravakasyona karşı duruşları ve bundan geri adım atmamaları, bağımsızlığa giden yolda en büyük güvencedir. Günahı ve sevabıyla, güneyde devletleşmiş bir halkın sırtını yere getirebilmek, tarihe karışacaktır. Kimse eskiden olduğu gibi o topraklarda at koşturmayacak, cirit atamayacaktır. Kimse oraya sudan bahanenelerle ZORTİ bile yapamayacaktır. Sınır ve topraklar kolayca ihlal edilmeyecektir. Bağımsızlığı elde etmiş olan Kürtlerin eli güçlenecek, hangi kapıyı tıklayacakları belli olacaktır. Bu işte en güzel örnek İsrail devletidir. İsrail devletleştikten sonra, kim onunla aşık atabildi, boy ölçüşebildi. Bu durum aynı şekilde Bağımsız Güney Kurdistan içinde geçerlidir.

Önümüz yaz ve tatil mevsimidir. Bu yaz oldukça haraketli ve sıcak geçecektir. Şimdi diyasporada yaşayan bizlerin yapacaklarına gelecek olursak, bu işte motor güç Güney Kurdistan haraketlerine dolayısı ile yurt dışı temsilcılıklerine en başta düşmektedir. Bizler onlarla birlikte diyasporada yapılacak işlerin gündemini belirler ve yola koyuluruz. Bunun için en kısa zaman dilimi içerisinde diyasporadaki Kürt örgütlenmelerini bir araya getirip, eylem planı oluşturmalarında önerici olmalı, onları tetiklemeliyiz. Daha fazla zaman kaybetmeden, tez elden bu kısa zaman dilimini iyi değerlendirip, yola koyulmalıyız.

Diyasporada yapılabilinecek etkinlikleri  şu ana başlıklar altında toparlayabilmek mümkündür.

1.      Diplomasi, Lobi çalışmaları

2.      Konferanslar

3.      Kimi yurt dışı temsilcilikleri ve elçiliklerinin önünde Mitingler.

4.      Referandum ve bağımsızlık şiarlarını kapsayan her ebattan dövizler

5.      Merkezi Köln Festivaline güçlü bir katılımı gerçekleştirme

6.      1 Eylül Dünya barış günü dolayısıyla yapılabilen tüm eylemlere güçlü katılıp, barışın yegane garantisi BAĞIMSIZLIKTIR oda Kurdistanda geçer gibi dövizler taşımak

7.      Basın ve yayın gibi araçların bu işte neredeyse günün 24 saati hazır ve nazır olup, yayın yapmaları dolayısıyla Kürt kitlesini mobilize edebilecek, nabzını diri tutacak yayınlarla propagandayı elden bırakmamak, gibi etkinliklerle gündemi sıcak tutmak.

 

Bu türden etkinliklerin daha düzenli ve profesyonelce geçebilmesi için ise ciddi bir maddi kaynak yaratılmalı, kesenin ağzı açılmalıdır.

 

Daha fazla geç olmadan, bugünden itibaran kolları sıvazlayıp, hemen şimdi yola koyulmalıyız. Bizler zorlayıcı olmadıkça, kimsecikler gelip, KÜRTLERİN kapısını çalmaz ve ağzımızı açarakta,  ARMUDUN düşmesini bekleyemeyiz. Armut olgunlaşmış, onu dalında koparıp ve ADAM gibi yemek Kürdlerin becerisine kalmıştır....

 

Bu vesileyle referandum ve dolayısıyla bağımsızlığa giden yolda üzerime düşebilen sorumluluğu yapmaya hazır olduğumu, yarın değil bugünden itibaran kollarımı sıvadığımı  beyan ederim. Vijdanlı her Kürdüde bu vesile ile görev ve sorumluluğu ertelemeden, iş başına davet ederim. Ele güne rüsva olmadan, çocuklarımıza güzel bir müjde verebilme dileklerimle, her VİJDAN sahibine saygılarımı sunarım.......

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.