Rahip Brunson'a tahliye!

Rahip Brunson'a tahliye!

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi, casuslukla suçlanan ABD'li Pastör Andrew Brunson'un adli kontrol şartıyla ev hapsine alınmasına hükmetti. ABD Senatosu Brunson için Türkiye'ye yaptırım istemiş, Trump ise 6 gün önce konuyla ilgili 'rezalet' demişti.

A+A-

İzmir'de "casusluk" suçlamasıyla tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson ev hapsine alındı.

35 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Brunson, 9 Aralık 2016 tarihinde FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklanmıştı. Hakkında hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Brunson hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.

Brunson'un FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde "eski Ege Bölgesi imamı" firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

TRUMP İADESİNİ İSTEMİŞTİ

Brunson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Trump, rahip Brunson'un serbest bırakılmasını ve ABD'ye iade edilmesini istemişti.

 

 

A total disgrace that Turkey will not release a respected U.S. Pastor, Andrew Brunson, from prison. He has been held hostage far too long. @RT_Erdogan should do something to free this wonderful Christian husband & father. He has done nothing wrong, and his family needs him!

 YAPTIRIM İSTENMİŞTİ

ABD Kongresi'nde, AGİT Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Mississipi Senatörü Roger Wicker tarafından sunulan tasarıda Türkiye'ye yaptırım uygulanması istemişti. Tasarı, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın 'durumundan sorumlu olan Türk yetkililere' de yaptırım içeriyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.