QSD: IŞİD'e operasyonlar yeniden başlayacak!

QSD: IŞİD'e operasyonlar yeniden başlayacak!

IŞİD’in uyuyan hücreleri canlandırarak yeni askeri taktiklere yöneldiğini belirten QSD komutanlarından Polat Can, Cizre Fırtınası operasyonlarının yeniden başlatılacağını açıkladı.

A+A-

Can konuşmasında: “IŞİD, Deyrezor’un doğusundaki birçok köyde varlığını hala koruyor. Son dönemde uyuyan hücrelerini de devreye sokan IŞİD, Deyrezor’un yanı sıra Rakka, Mınbiç ve diğer özgürleştirilen kent ve kasabalarda farklı askeri taktiklere yönelerek yeni saldırılara hazırlanıyor” dedi. 

IŞİD’in güçlenmesine TSK ve ÖSO’nun Afrin’e dönük müdahalesinin fırsat verdiğini belirten Can, “Türkiye’nin Afrin’e dönük saldırısı IŞİD’in kendini yeniden örgütlemesine ve farklı askeri taktiklere yönelmesine fırsat verdi” diye konuştu. 

Polat Can, konuyu Uluslararası Koalisyon güçleri ile görüştüklerini belirterek, “IŞİD’e karşı bir müddettir durdurduğumuz Cizre Fırtınası operasyonunu yeniden başlatmak için hazırlıklarımız sürüyor. Tüm Suriye’yi IŞİD ve destekçilerinden temizleyeceğiz. Halkımızı teröristlerden korumak için mücadeleyi hiç durdurmadan sürdüreceğiz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.