PYD: Sınır güçleri, Türkiye ve Suriye'nin tehditlerine yönelik

PYD: Sınır güçleri, Türkiye ve Suriye'nin tehditlerine yönelik

Batı Kürdistan’da PYD’ye bağlı, Demokratik Kuzey Suriye Kurucu Meclisi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Foza Yusuf, ABD’nin DSG bünyesinde ordu kurma kararının, Türkiye’nin tehditleri ve Suriye rejiminin saldırı ilanı nedeniyle alındığını söyledi.

A+A-

Reuters’a konuşan Demokratik Kuzey Suriye Kurucu Meclisi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Foza Yusuf, bölgede elde ettikleri kazanımları korumak istediklerini ifade ederek, “Herhangi bir saldırıyı önlemek için, caydırıcı bir güç olmalıdır.” diye konuştu.

DAİŞ’in yenilgisiyle bölgenin hemen istikrara kavuşmayacağına dikkat çeken Yusuf,  Suriye’nin siyasi bir çözüme kavuşuncaya kadar bu alanların korunması gerektiğini kaydetti.

Yusuf, sınır güvenlik güçlerinin Suriyelileri ve Suriye topraklarını saldırılardan koruyacağını belirterek tamamen ortadan kalkmadığını ve hala bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

ABD,  geçtiğimiz günlerde Koalisyon’un Batı Kürdistan’da (Rojava) PYD’ye bağlı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde 30 bin kişiden oluşacak sınır güvenlik gücü kuracağını ve bu gücün Irak ile Türkiye sınırlarına konuşlanacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.