Putin'in 'deepfake' videosu yayınlandı: Sıkıyönetim ilan etti

Putin'in 'deepfake' videosu yayınlandı: Sıkıyönetim ilan etti

.

A+A-

Deepfake teknolojisiyle üretildiği belirtilen videoda, Rusya lideri Putin'in sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan ettiği duyuldu. Kremlin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in deepfake teknolojisiyle üretilmiş bir videosu, bazı televizyon ve radyo kanallarında yayınlandı. Halka sesleniş videosunda, sahte Putin'in sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan ettiği duyuluyor.

Ukrayna'nın üç sınır bölgesini işgal ettiğini söyleyen sahte Putin, bu bölgeler için tahliye çağrısı da yapıyor. New York Times'ın aktardığına göre, Ukrayna'nın 'tehlikeli ve sinsi bir düşman' olarak nitelendirildiği görüntüde ayrıca, seferberlik çağrısı da yer alıyor.

KREMLİN: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rus kamu yayıncısı Mir'in basın servisi, TASS ajansına yaptığı açıklamada, radyo ve televizyon kanallarının yasa dışı bir şekilde yarım saatten biraz fazla kesildiğini bildirdi.

Söz konusu yayının ardından açıklama yapan Kremlin, görüntülerin 'kesinlikle' Putin'e ait olmadığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olayı 'hackerlar tarafından yapılmış bir operasyon' olarak niteledi ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.