Prof.Dr. Hasan Köni: Türkiye Kürtlere özerkliği kabul edebilir!

Prof.Dr. Hasan Köni: Türkiye Kürtlere özerkliği kabul edebilir!

Tüm dünyanı yakından takip ettiği Soçi Üçlü Zirvesi öncesi değerlendirmede bulunan Prof.Dr.Hasan Köni, Esad’ın Kürtlere otonomi vermek istiyorsa Türkiye bunu kabul edebilir dedi. Köni ‘Türkiye’nin pek fazla tercih hakkı yok’ dedi.

A+A-

Dünya’nın dikkatle takip ettiği ve Suriye’de IŞİD sonrası süreci şekillendirecek olan, İran-Türkiye ve Rusya devlet başkanlarının Soçi’de bugün düzenlenecek 3’lü zirve en çok da Kürtlerin barış görüşmelerine katılımında belirleyici olacak. Önceleri dış politikasını Esad’ı devirmek üzerine şekillendiren Türkiye’nin bu politikadan sapmış gözüken ve ne olursa olsun, Esadlı veya Esadsız, Suriyeye yönelik ‘belirsiz’ politikasının en belirgin çizgisi Kürt karşıtlığı.

BasNews’te yer alan habere göre Soçi öncesi, konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Köni, "Esad YPG'ye, Suriye'ye bağlı otonomi vermek istiyorsa Türkiye bunu kabul edebilir" dedi.

 

Soçi Zirvesinde üç ülkenin Suriye konusunda çözüm bulacağına inandığını belirten Prof. Dr. Köni, "Amerika da yakından bu süreci izliyor. Türkiye'nin, bu yaklaşımlar ve doların yükselmesinden sonra 'Esad'ı veya YPG'yi kabul etmiyoruz' gibi bir seçeneği tercih etmeyeceğini diye düşünüyorum. Daha sonra yapılacak toplantılarda bunu kabul edecek gibi görünüyor. Belki Cenevre'de Amerika karşı çıkacaktır ancak bu üç ülkenin yapacağı toplantılarda kabul görecektir. Çünkü hem Rusya hem de İran bir yandan bastırıyor. Türkiye'nin pek fazla tercih hakkı kalmıyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.