Pompeo Türkiye'ye: Vakit doldu

Pompeo Türkiye'ye: Vakit doldu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı kritik görüşmeye ilişkin konuştu:

A+A-

ABD’nin Pastör Andrew Brunson’ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek tarihte ilk kez Türkiye’den iki bakana yaptırım kararı almasının ardından taraflar arasındaki ilk doğrudan temasta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir araya geldi.

Singapur’da yapılan kritik görüşmeye ilişkin ABD tarafından yapılan resmi açıklama Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü Heather Nauert’ten geldi. Pompeo ise görüşmenin içeriğini kendisiyle birlikte Singapur’u ziyaret eden uluslararası gazetecilere anlattı.

VAKİT DOLDU, İADE ZAMANI’

Reuters’ın aktardığına göre, Pompeo ‘ABD’nin Türkiye’yi vaktin dolduğu ve Pastör Brunson’ın iade edilmesinin zamanının geldiği konusunda uyardığını’ söyledi. Pompeo, “Umarım bunun ne olduğunu, bizim çok ciddi olduğumuzun bir göstergesi olduğunu anlarlar. Bu konuyu, Türkiye ile bir dizi meselemizden biri olarak görüyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, sözlerine şöyle devam etti: “Brunson’ın eve dönmesi gerekiyor. Türkiye hükümeti tarafından tutulan diğer bütün Amerikalılar gibi. Bu çok net. Bu kişileri uzun zamandır tutuyorlar. Onlar masumlar. Bir çıkış yolu bulup bulamayacağımız konusunda çalışmaya devam edeceğiz; buna yapabileceğimiz konusunda umutluyum.

(duvaR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.