Politico: Çin, Rusya’ya Türkiye üzerinden silah yolladı, Türk tekstil firması Rusya’ya çelik yelek sattı

Politico: Çin, Rusya’ya Türkiye üzerinden silah yolladı, Türk tekstil firması Rusya’ya çelik yelek sattı

.

A+A-

Amerikan Politico sitesinin ImportGenius veri tabanında bulduğu verilere göre; Çin Rusya’ya Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden 2022 yılı boyunca 1000 saldırı tüfeği, 12 ton çelik yelek ve 12 SİHA parçası sevkiyatı yaptı. Politico’nun bir diğer iddiasına göre, İstanbul’da faaliyet gösteren tekstil firması Arıteks de Rusya’ya kurşun geçirmez yelek ihraç etti.

Politico, Import Genius adındaki bir ithalat ve ihracat veri tabanında yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Veri tabanına göre Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden 2022 yılı boyunca devlet firmalarının ürettiği 1000 saldırı tüfeği, 12 ton çelik yelek ve 12 SİHA parçasını Rusya’ya ihraç etti. Politico, Çin’in yolladığı silahların Ukrayna’nın işgalinde kullanıldığını henüz doğrulayamadığını açıkladı. Batılı yetkililer ise iddiaların ciddi bir şekilde inceleneceğini belirtti.

Politico’nun bir diğer iddiasına göre, 2022 boyunca 10 milyon değerinde 800 ton çelik yelek de dünyanın çeşitli yerlerinden Rusya’ya satıldı. Bu satışın önemli bir kısmı Politico’ya göre İstanbul’da faaliyet gösteren tekstil firması Arıteks aracılığıyla yapıldı.

1975 yılında kurulan Arıteks’in sahibi işadamı Sait Susin, aynı zamanda Süryani Vakfı’nın başkanlığını yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.