PKK Mevlüt Bengi'nin ölümünü üstlendi

PKK Mevlüt Bengi'nin ölümünü üstlendi

PKK, Doğubayazıt'ta seçim akşamı kaçırılan ve iki gün sonra öldürülmüş olarak bulunan Mevlüt Bengi'nin ölümünü üstlendiği öğrenildi.

A+A-

Doğubayazıt’a bağlı Türkmen köyünde bakkallık yapan Mevlüt Bengi, 24 Haziran akşamı saat 21.00 sıralarında kaçırılmış, iki gün sonra cenazesi bir direğe asılı halde bulunmuştu.

Bengi’nin cenazesini bulunduğu yerden alarak jandarmaya götüren ağabeyi, direkte bulunan “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür” yazılı notu da jandarmaya teslim etmişti.

Kamuoyunda tartışma konusu olan Mevlüt Bengi’nin öldürülmesi olayını PKK üstlendi.

Örgütün resmi internet sitesinde bugün yayınlanan açıklamada Bengi’nin, PKK’li Eyüp Kartal ile Mehmet Meni’yi ihbar ederek ölümlerine neden olduğu için öldürüldüğü belirtildi. 

Bengi’nin 25 Haziran günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Türkmen köyünden alındığı bilgisine yer verilen açıklamada, bölgede çobanlık yapan Bengi’nin 8 Haziran 2016 günü Eyüp Kartal ile Mehmet Meni’yi ihbar ettiği, ihbarı değerlendiren bölgedeki askeri birliklerin operasyonları sonucu 2 PKK'linin ölümlerine neden olduğu, son 3 yılda ise birçok insanın ihbar edilerek tutuklanmalarına yol açtığı için öldürüldüğü savunuldu.

Açıklamada Bengi’nin cenazesinin bulunmasından sonra bölgede yoğun operasyonlar yaşandığı belirtilirken Doğubeyazıtlı bakkalın AKP’li olduğu için değil ihbarcılık yaptığı için öldürüldüğü iddia edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.