Peşmerge Bakanlığı’ndan Abadi Tepkisi

Peşmerge Bakanlığı’ndan Abadi Tepkisi

Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin 6 Aralık’ta, Irak ordu ve Haşdi Şabi’nin Kerkük ve diğer Kürdistanî bölgelere yönelik işgalle ilgili yaptığı ‘IŞİD çetelerine karşı elde edilen zaferden farksızdı’ açıklamasına Paşmerge Bakanlığı’ndan sert tepki geldi.

A+A-

Abadi’nin “Irak’ın birleştirilmesi ve bölünmesinin engellenmesi, terörist IŞİD çetelerine karşı elde edilen zaferden aşağı değildi” sözlerine ser tepki gösteren Peşmerge'den gelen açıklamada Abadi’nin sözlerinin sorumsuca olduğu değerlendirmesi yapıldı ve 16 Ekim saldırısının IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleyle bir tutulması kınandı.

Açıklama da, “Kendi ülkesinin halkına saldıran bir ülkenin başbakanının, bunu, teröristlere karşı elde edilen başarıyla kıyaslaması, bir tutması ve bundan gururla söz etmesi çok yazık” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamı şöyle: “Sayın Abadi, Iraklı güçler tarafından askeri işgal, Kürdistan Bölgesi’ne saldırı, Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer bölgelerde vatandaşları öldürme, göçertme, evlerin imha ve talan etmeyi büyük bir başarı addediyor, IŞİD’e karşı elde edilen başarıyla kıyaslayıp bir tutuyor.

Sayın Abadi’nin şimdi övündüğü IŞİD zaferi, tüm dünya şahittir ki, eğer Kürdistan’ın kahraman peşmergesi olmasaydı asla elde edilemezdi. Yine o kahraman peşmergenin fedailiği ve cesur savunması olmasaydı, 16 Ekim’den sonra Sayın Abadi’nin komutasındaki Iraklı güçler, bütün Kürdistan’ı Tuzhurmatu’ya çevirecekti.”

Açıklamanın sonunda, herkesin diyalogla sorunların çözümünü beklediği bir dönemde bu tür açıklamaların Kürt halkına karşı kin ve nefreti körüklediğini vurgu yapılarak, “Ancak tarih göstermiştir ki Kürdistan halkının iradesi kırılmamıştır, kırılmayacaktır da” ifadesi kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.