Pentagon'dan yeni açıklama!

Pentagon'dan yeni açıklama!

ABD Savunma bakanlığı Pentagon, Suriye’de IŞİD tehtidi tamamen atlatıldığında YPG’ye verilen büyük askeri araç ve ağır silahları geri almak niyetinde olduklarını açıkladı. Pentagon, takvim belirtmedi.

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye’de YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (QSD) ABD tarafından verilen büyük askeri araçların ve ağır silahların DAİŞ tehdidi tamamen atlatıldığında geri almak niyetinde olduğunu açıkladı. Ancak Pentagon açıklamasında YPG’ye gönderdikleri araç ve silahları ne zaman toplamaya başlayacaklarına ilişkin bir takvim belirtilmedi.

Hürriyet Gazetesi’nden Cansu Çamlıbel’in haberine göre Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning adına şu açıklama yapıldı: "Mümkün olan yerlerde danışmanlarımız Suriye Demokratik Güçleri’ne verdiğimiz silahların ve diğer ekipmanın sadece DAİŞ’e karşı kullanıp kullanılmadığını takip edecek.

Buna ek olarak, sahadaki ortaklarımız konumundaki güçler, onlara desteğimizin ön koşulu olarak Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki silahlı çatışma hukukuna uymayı kabul ediyor. Niyetimiz bariz tehlikeler atlatıldığında onlara verdiğimiz büyük araçları, ağır silahları (ya da kurulması için ekip çalışması gerektiren silahları) geri almak."

Pentagon dün yaptığı açıklamada "YPG'nin de yer aldığı QSD ile işbirliğini sürdüreceğiz.” İfadelerini kullanmış, bugün toplanan MGK toplantısında ise Efrin’e saldırı sinyali verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.