Pentagon: Türkiye'ye herhangi bir saldırıdan haberdar değiliz

Pentagon: Türkiye'ye herhangi bir saldırıdan haberdar değiliz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin Efrin’e yönelik operasyonunun dikkatleri IŞİD’e karşı mücadeleden uzaklaştırdığını belirterek operasyonun sınırlı tutulmasını istedi.

A+A-

Pentagon Sözcüsü Dana White, “Türkiye’den Suriye’deki operasyonunu sınırlamasını istedik çünkü bu dikkat dağıtan bir şey. Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var” dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın PKK’yi “terör örgütü” ilan ettiğini hatırlatan White şu ifadeleri kullandı:

 

“Türkiye’nin sınırlarında aktif bir başkaldırı var. Ancak Suriye’deki ortak tehdit IŞİD’dir ve dikkatlerin bu mücadele üzerinde olması lazım. Bu nedenle Türkiye’ye operasyonu sınırlama çağrısı yaptık.”

 

Pentagon Sözcüsü ayrıca, “‘Türkiye bir NATO ülkesi ve her zaman her şeyi aynı şekilde görmüyoruz ama birlikte çalışıyoruz. Sınırlarındaki gelişmeler konusunda da Türklerle birlikte çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bugün Suriye’de bütün tarafların IŞİD ile mücadeleye odaklanmasına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu

 

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie ise, Demokratik Suriye Güçleri’ne verilen silahları IŞİD’le mücadelenin tamamen sona ermesinden sonra toplayacaklarını açıkladı.

 

Kenneth McKenzie “Fakat bildiğiniz gibi Fırat’ın doğusunda operasyonlar sürüyor. DSG’ye verilen silahlar da iyi bir amaç için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

 

Suriye tarafından Türkiye’ye karşı herhangi bir saldırıdan haberdar olmadıklarını da vurgulayan Korgeneral McKenzie, “Türkiye’ye karşı her türlü saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırılar PKK tarafından yapılıyor olsa da” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.