Pentagon Sözcüsü: YPG Afrin’e girerse desteğimizi kaybeder' haberi doğru değil

Pentagon Sözcüsü: YPG Afrin’e girerse desteğimizi kaybeder' haberi doğru değil

Pentagon sözcüsü: YPG Afrin’e girerse desteğimizi kaybeder, şeklindeki haberleştirilen bilgilerin doğru olmadığını kaydetti

A+A-

Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine-Galloway ve bir başka sözcü Eric Pohen açıklamalar bulundu, dün günün erken saatlerinde Anadolu Ajansında çıkan ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kürtlerden Afrin’deki savaşa yardıma gidenler olursa PYD ve YPG'nin ABD’nin desteğini kaybedecekleri şeklinde haberleştirilen bilgilerin doğru olmadığını kaydetti.

Rankine-Galloway, ABD’nin Suriyeli Kürt müttefiklerine IŞİD’e karşı desteğin süreceğini, ama eğer bazı gruplar Afrin’e gitmeye karar verirse, o gruplarla ilişiğin kesileceğini, Suriyeli Kürtlerle ise süreceğini kaydetti.

Suriye Demokratik Güçlerine (SDF) verilen techizatın sadece IŞİD ile mücadeleye ayrıldığını hatırlatan Binbaşı Rankine-Galloway, bunu uymayan gruplara karşı ise ABD’nin tavır koyacağını ama bunun tüm SDF veya Kürt güçlere desteğin kesilmesi anlamına gelmediğini hatırlattı ve Anadolu Ajansında yayınlanan haberin bu şekilde yanlış yorumlanarak haberleştirildiğini söyledi.

Ahval’e konuşan bir başka Pentagon sözcüsü ise Eric Pahon idi. Pahon, Pentagon’un daha önce de ‘İslam Şehitleri’ veya ‘Martyrs of Islam’ grubunun IŞİD yerine Esad rejimi ile savaşmaya karar vermesiyle birlikte onlara da yardımın kesildiğini, aynı durumun hangi Kürt grubun IŞİD ile savaşmak yerine Afrin’e gitmesiyle olacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.