Panahi’nin avukatı: Sağlığı kötüye gidiyor, her an idam edilme riski var

Panahi’nin avukatı: Sağlığı kötüye gidiyor, her an idam edilme riski var

İran’da tutuklu bulunan Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin avukatı Niyaz, Panahi’nin her an idam edilme tehlikesi altında bulunduğunu kaydederken, müvekkilinin gözaltındayken maruz kaldığı işkence sonucu sağlığının kötüye gittiğini belirtti.

A+A-

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan ve hakkında idam kararı verilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin avukatı Hüseyin Ehmedi Niyaz, Panahi’nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran’daki insan hakları ihlallerine karşı çalışmalar yürüten Kürdistan İnsan Hakları Ağı’nın (KHRN) aktardığı açıklamalara göre Niyaz, Panahi’nin her an idam edilme riski altında olduğunu bildirdi.

Pazar günü Sine Hapishanesi’nde tutulan Panahi’yi ziyaret edebileceğini duyuran Niyaz, müvekkilinin gözaltındayken maruz kaldığı işkence sonucu sol böbreğinde oluşan enfeksiyon nedeniyle sağlığının kötüye gittiğini belirtti.

Niyaz, “Ramin ve benim huzurunda, hapishane doktoru tedavi süreciyle ilgili bir rapor sunmuştu, ancak sonuç alınamadı” bilgisini vererek, Panahi’nin özel bir hastaneye yatırılması ya da uzman bir doktorun cezaevine gönderilmesi taleplerine olumlu bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Niyaz son olarak, müvekkiliyle yapmak istediği ziyaret haklarından yoksun bırakıldığını ifade ederken, Panahi’ye ilişkin kamuoyunda büyük bir hassasiyetin oluşmasına rağmen eyaletteki kimi nüfuzlu kişilerin gizli teşebbüsleri nedeniyle idam riskinin bulunduğunu belirtti.

(karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.