Palmira ile Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkılması arasında fark var mıdır?

Palmira ile Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkılması arasında fark var mıdır?

Şanlıurfa Miletvekilli Osman Baydemır Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a sordu: Palmira Antik Kenti’ni patlayıcılarla yıkan terör örgütü IŞİD’in yayınlamış olduğu görüntülerle, Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkılması görüntüleri arasında fark var mı

A+A-

Şanlıurfa Miletvekilli Osman Baydemır Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a sordu: Palmira Antik Kenti’ni patlayıcılarla yıkan terör örgütü IŞİD’in yayınlamış olduğu görüntülerle, Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkılması görüntüleri arasında fark var mıdır?

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Miletvekilli Osman Baydemır Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir önerge sunmuştur.

Önergesin de;  'Bir tarih, kültür ve medeniyet beşiği olan ve tarihi günümüzden on iki bin yıl öncesine dayanan Hasankeyf, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında bırakılmaktadır. Hasankeyf’te bulunan çok sayıda tarihi eser de yine baraj suları altında kalma tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu tehlikeler hali hazırda sürerken Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkıldığına dair görüntüler kamuoyunda infial yaratmıştır.' denilmekte ve bu bağlamda; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a yanıtlamasını istediği şu soruları yöneltmiştir:

  1. Palmira Antik Kenti’ni patlayıcılarla yıkan terör örgütü IŞİD’in yayınlamış olduğu görüntülerle, Hasankeyf’in patlayıcılarla yıkılması görüntüleri arasında fark var mıdır?
  2. Hasankeyf tarihi zenginlikleri ve turizm potansiyelinin ekonomik değeri bakımından kaç HES projesine bedeldir?
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.