PAK Van Tuşba İlçe Kongeresi Gerçekleştirildi

PAK Van Tuşba İlçe Kongeresi Gerçekleştirildi

Van Tuşba ilçe kongresi parti üyeleri ve dostlarının katılımıyla PAK Van İl Başkanlığında 04.03.2018 günü gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına PAK MYK üyesi İsmet Elçi üyeliklere Hüsamettin Acar ve Peşeng Sağnıç secildiler.

A+A-

 

Hülya Kayaalp’ın yeniden İlçe Başkanı seçildiği Kongrede gençlerin ağırlıkta olduğu yeni bir İlçe Yönetimi seçildi.

tusba2.jpg

PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur ve MYK üyesi M.Ali Yılmaz da Kongrede hazır bulundular.

tusba3.jpg

 

PAK Tuşba İlçe Başkanı Hülya Kayaalp Kongre’de şu konuşmayı yaptı:
 

‘’Saygıdeğer Arkadaşlar,

Olaganüstü Kongremize hoşgeldiniz.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Aramızda bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nurullah Timur ile MYK üyemiz Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ı ayrıca selamlıyor, hoşgeldiniz diyorum. Burada bulunmalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.

Sagıdeğer arkadaşlar ve Sayın Genelbaşkan Yardımcım,

Bildiğiniz gibi, burda üzerinde uzunboylu durmayacağım nedenlerden ötürü attık işleyemez duruma gelmiş olan İlçe Teşkilatımızı yenilemek için bulunuyoruz. Umarım, bir daha aynı sebeplerle yenilenme ihtiyacı duymayacağımız bir ilçe teşkilatı oluştururuz. Kendi adıma bunun sözünü verebilirim fakat biliyoruz ki Partili mücadele tek tek bireylerin yapacağından çok, partili bütün üyelerin içten katkısını gerektirir. Yönetime seçilecek arkadaşlarımdan birinci beklentim budur. Hep birlikte hareket edebilirsek, başarıya ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum.

İçinde bulunduğumuz şartların hali malum; her gün yeni olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Halkımızın büyük bir şevk ve umutla sandık başına giderek Evet dediği Bağımsızlık Referandumu, ne yazık ki yüzyıllardır ülkemizi eğemenlik altında tutan devletlerin gazabına uğradı. Halkın iradesinin tek başına yeterli olmadığını gördük. Anladık ki kendi irademize sahip olmanın birinci yolu oy ise ikincisi de iç birliğimizi sağlamaktır. Kerkük, dış güçlerin yanında iç ihanetin devreye girmesiyle işgale uğramıştır. Bunu unutmamalıyız.

Kerkükten sonra aynı yalnızlığı Afrin'de yaşıyoruz. Adeta bütün dünya düşmanımız gibi. Kendi toprağında kendisi olarak yaşamak dışında bir kabahati olmayan halkımız en modern ordulardan birinin atış alanına dönmüş durumda.

Kuzey'deki durum bir başka garabet. Sosyal medyada fikir beyan etmeek bile suç haline geldi. Birçok arkadaşımız fikir beyan etti diye soruşturmaya tabi tutuldu, kimisi tutuklandı. İşten atılmalar, seçilmişlerin görevden alınması, insanları açlıkla terbiye etmek cabası. Kısacası her tarafta kuşatmaya alınmış, millet olarak hareket etmeye çalışmanın bedelini ödüyoruz.

Ne var ki direnmekten başka çaremiz yok. Millet olarak, hep birlikte, hayatın her alanında direnmeli, en doğal haklarımızın tanınması için ısrarlı ve kararlı bir mücadele yürütmeliyiz. Bunun başlangıç noktası da sağlam bir yapı oluşturmaktır. Biz güçlü olursak daha güçlü bir direniş örgütlemenin yolunu açmış oluruz.

İnanıyorum ki bugün yapacağımız en anlsmlı şey, birbirimize olan güvenimizi tazeleyerek omuz omuza vermek ve canla başla çalışmaktır.

Bunu yaparsak başarıya ulaşacağımız kesindir. 
Hepinizi saygıyla selamlıyor, şimdiden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum’’.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.